Vad är Lagom?

Allmänt | 2013-02-27 | 20:31:03 Kommentera här! » 3 st

Har precis varit på jympa medel, det var tuffare än jag kom ihåg det! Brukar träna dans eller crosstrainer när jag tränar men denna veckan ville vi ge oss på ett extra pass.
 
Jag undrar vad som är lagom? Hur ofta ska man träna? hur mycket ska jag träna? Jag vill gå ner 4 kg till sommaren MINST! Men vetefan. Får köra på.
 
nu håller jag helg
 

Kommentarer
Skrivet av: Kattis

Alltid detta 'lagom' haha :) man får nog känna efter lite själv!

2013-02-27 @ 21:50:27
Länk: http://tjockiskattis.blogg.se
Skrivet av: Emma

Lagom är ju helt beroende av hur fit du är just nu och vad dina mål är. Att inte börja för hårt på en gång är superviktigt, då blir det mest bara jobbigt och så lägger man ofta av istället. Att träna former som passar dig och som du tycker är kul är det viktigaste, och sedan öka på pass eller belastning eftersom du blir starkare.

För en vanligt "motionär" är kanske 3 träningspass i veckan bra och vardagsmotion där mellan. Har du ett annat specifikt mål får träningen anpassas efter det.

Hur mycket just du ska träna måste du känns efter själv, och lyssna på din kropp, eller ta råd från någon som träffar dig. Hur ofta tränar du nu?

Svar: Grejen är att jag inte kan känna efter själv. Jag har sjukt höga krav på mig själv så jag får inte lyssna på mig själv för då vet jag att jag kommer ta i för mycket.
Har ju precis kommit igång igen med träningen. Sist tränade jag 5 dagar i veckan i af inte intensivt varje dag men ändå. Nu har jag tränat lör,sön, mån, ons. alltså två gånger i veckan.

Jag väger ju inte för jäkla mycket längre min vill fortfarande gå ner i vikt men även börja träna armar och mage utöver kondition.
None None

2013-02-28 @ 10:02:15
Länk: http://tjugokilonbort.blogg.se/
Skrivet av: Emma

Men då kanske du skulle lägga om träningen och börja styrketräna istället? Ta bort fokus från att gå ner i vikt, och lägg fokus på att bygga muskler istället? Mer muskler tightar till kroppen, ger en snyggare hållning etc (och fett kommer liksom förbrännas ändå, på köpet). Starkare muskler ger automatiskt en mer hälsosam och slimmad kropp.

2 pass styrketräning i veckan, och ett fettförbränningspass (exempelvis en lååång promenad eller simmning, alternativt en långsam jogg)? Sedan kan du variera styrketräningsperioder med konditionsperioder för att få ut maximalt av varje period, men ändå inte tappa för mycket. 2 pass på det du fokuserar på, och 1 pass på det du vill underhålla.

Annars räcker 2 pass gott och väl för viktnedgång, om man har en aktiv vardag. :) Men då du som sagt inte väger särskilt mycket hade jag tagit bort fokus från viktnedgång och istället lagt det på att bygga en stark och tight kropp. :)

Vad tycker du?

Svar: Tänker nog fortsätta som nu ungefär till jag nått iaf 60 kg och sen börja med styrketräning. Men eftersom jag inte kan ta mig till gymmet själv utan åker med en annan så undrar jag på hemma övningar: http://www.styrketraning-kvinnor.se/styketraningsprogram-.aspx.htm va tycker du om de programmet ? :)
None None

2013-02-28 @ 10:30:47
Länk: http://tjugokilonbort.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar: