Grattis Linda Önskar Linda

Allmänt | 2012-10-31 | 20:14:19 Kommentera här! » 8 st

Halloj mina kämpar!
Puuh, trots presentationen imorgon så tog jag tid till att gå till gymmet och fylla på med ytterligare 4 månader samt gymma ett tag. Sist jag körde styrketräning var i juli så det var ju på tiden (har en kärlek till jympan och dansen) Har försökt ställa in mig på att gå dit oftare även om min träningsbuddy inte kan! Allt gymrelaterat gör jag ju med henne men eftersom hon är mamma (min brors tjej är de ju) så är de lite svårt.
 
Men till det roliga! Köpte en present till mig själv för att jag gått ner 5 kg! en t-shirt som jag kollat in ett litet tag nu. Ville ha i grå men fanns inte i min storlek så fick bli en svart, lika bra för då syns inte svettet lika mycket :)
 
 
Nike, kostar 300 kr men fick halloween rabatt så - 47 kronor på intersport. Och det är storlek.... S!!!!! Jag testade m men den var för stor och denna är inte så supertajt som den ser ut på bilden utan sitter perfekt och drar framhäver mina kurvor. JAG PASSAR STORLEK S!! Glädjedans! 

Blogg.se app fungerar inte

Allmänt | 2012-10-28 | 19:01:48 Kommentera här! » 1 st

åååh blir så jäkla sur när det inte går som jag vill! Jag var ute och gick en powerwalk innan och tog till och med bilder (jag är ju sämst på att komma ihåg det annars) i hopp om att jag kunde slänga upp ett inlägg via blogg.se appen så jag slapp koppla in mobilen till datorn. Precis som första gången jag försökte slänga upp ett snabbt inlägg så fungerade inte.. Fungerar det för er?
 
Nu ska jag slänga mig i sängen, plugga o tycka synd om mig själv. 
 
Pepp! VI kan om vi vill!

Förklaringar och tankar.

Allmänt | 2012-10-28 | 13:36:15 Kommentera här! » 2 st

Fick en kommentar på min blogg om mitt förra inlägg och vill bara säga en gång för alla att jag menade verkligen inget negativt med det jag skrev och jag förstår vad den som kommenterade menar och jag måste själv tänka på hur jag lägger upp mina inlägg i framtiden. Därför hoppas jag att det jag tänker skriva nu inte blir tolkat på fel sätt utan detta är inte ett påhopp mot en specifik person utan mot delar av vissa viktbloggar. 
Slänger upp kommentaren här också (tog bort ditt namn för att vara säker på att jag inte trampar på några ömma tår. 
 
Jag fyller 20 om drygt en månad, vuxen enligt många och jag ska säga att jag har vuxit upp som mest under den tid jag tränat. 
Ni kan nog se skillnade i inlägg från förr och nyare inlägg..
När jag började skriva och märkte att jag hade läsare så blev jag skitskraj, alla räknade kalorier hit och dit, fick ångest över att de ätit något litet förmycket och detta smittade av sig. Jag kanske åt någonting onyttigt men vågade inte skriva det för jag ville inte att vissa av er skulle få den hatiska blicken ni hade på er själva när ni gjorde ett snesteg och föra över det på mig. Jag förstår nu att det är MIN blogg, jag skriver vad JAG vill och jag vill hindra andra yngre och osäkra från att få samma tankegång som jag själv, detta gör jag genom att visa att det är okej, jag åt onyttigt och tränade inte, men vet ni vad? jag stannade på min vikt.
Självklart så förstår jag att vissa av er har andra reaktioner på det än vad jag har, men ni känner till det och förhindrar det från att hända. Så om du inte tror du kan sluta äta för att du har börjat, då är det ditt beslut om du vill göra som jag eller inte. Om du däremot är som jag och vet att du kan men är rädd för vad andra tycker, so what? det är din kropp! 
 
Samma tankar har jag haft om träning nu drar jag exempel som inte är ordagrant och jag tänker inte på någon specifik blogg (kan även hända att de har skrivit att det är deras känslor osv osv) men tillbaka till exemplet "Jag har bara tränat en timme idag, jag skippade min eftermiddagsträning" Detta fick mig att tycka att jag var dålig som bara hade kört 20 min den dagen (Jag vet att det kan inspirera men det hade motsatt verkan på mig) vilket fick mig att straffa mig själv och köra lite mer. Ett exempel till "Jag gick bara ner xxkg i veckan fan jag är värdelös" Jaha, jag har inte ens gått ner så mycket på en månad så det är fel på mig.
 
För att avsluta, det är era bloggar ni får skriva vad ni vill herregud liksom?! Men om du är som jag och börjar tänka på detta sättet, släpp det! Jag vet inte hur jag ska göra detta extra tydligt för er vad jag menar men ni är den ni är, ni vet vad ni klarar av själv. Jag vet inte hur din kropp fungerar så det som fungerar för mig behöver inte fungera för dig. 
Och det med lite onyttigt inte är så förfärligt var mest för att visa att man behöver inte gråta blod över det om man kan hantera det. Så förlåt till alla som tog det fel. Inga sårade känslor från min sida och hoppas att ni förstår att jag inte var ute efter såra någon. 

Tillbaka igen!

Allmänt | 2012-10-28 | 08:14:52 Kommentera här! » 3 st

Haha ja herregud, det är ett stressigt liv jag lever kan man tycka. Ni vet allihopa by now att jag har ett stort projekt i skolan (klart på torsdag!!) så har suttit i skolan på helger och annat trevligt. Så nu har jag haft långledigt så jag drog till mitt hjärta och struntade i allt som hade med datan att göra så därför blev det inget bloggande
 
Jag åt mycket bröd och lite godis (unnar mig det en gång i veckan så är inte så förfärligt som många av er verkar tro när ni käkat lite, hehe) 
 
Utöver det?! Nådde 5 kg för några dagar sedan, vägde mig idag och står kvar på samma vilket va en chock efter alla mackor haha. 
 
 
Nu ska jag städa undan och packa upp och sen antingen köra lite på crosstrainern eller gå en runda.
 
 
 
 

Mat - 19/10 2012

Mat / Recept | 2012-10-19 | 21:57:00 Kommentera här! » 4 st

Frukost: Fibergröt axa med russin och blåbär, knäckebröd med keso och en skiva paprika.
Lunch: Rimmat kött med isbergssallad, gurka, tomat och paprika
Mellanmål: 1/4 russin
Middag: 1 port Lasagne, 1 knäckebröd med keso och en skiva paprika
 
Jag tycker att jag har ätit mycket så bestämde mig för att börja räkna kalorier igen.. Dock så hade jag helt fel, tydligen är det för lite?! måste vara fel för lasagne innehåller jättemånga kalorier så borde komma upp i mer.
 
Vetefan vad jag ska göra, ör ju inte hungrig och äter mig ju mätt? Detta är dock efter träningen las in så de drog bort lite!

Träning 19/10 (30 days shred, dag 3)

Träning | 2012-10-19 | 19:37:27 Kommentera här! » 1 st

Sa första dagen att svettet inte rann så mycket men joho du, det gör det nu! Dock blir de lättare och lättare, undrar vad jag kommer tycka om dag 10.. Dag 11 är det ju level 2 som jag är lite nervös inför haha. 
På denna träning har jag gått 3 / 4 bussturer så har förbränt 216 kalorier på det. 
Imorgon är jag ledig så hoppas på lika fint väder som det har varit idag så jag kan gå/springa en runda också.
 
Tränade i min gamla Darin tröja idag, linnet kasade ner hela tiden så dryg upp de jag hittade först. haha. 
Nu ska jag städa undan alla grejer och sen ska jag njuta framför xfactor! 

Vikt vecka 7!

Vikt | 2012-10-19 | 08:24:32 Kommentera här! » 3 st

Har inte lagt upp min vikt på drygt 2 veckor eftersom jag inte tränat och visste att de inte skulle göra någon skillnad. Jag är som sagt besviken på mig själv att jag sket i två veckor för då hade jag antagligen tappat mer än 5kg. Jag känner mig också irriterad för första gången på att andra tappar mer än mig och kallar det "lite". Okej, i vissa fall har jag mindre vikt och då tar det längre tid och jag måste också acceptera att jag studerar på heltid och jämnt har fullt upp så jag har inte samma förutsättningar. Varför blir jag så irriterad ändå? 
 
26/6 - 2012                 5/9            12/9       19/9         26/9            4/10         19/10         Resultat           Totalt
Vikt: 71,9 kg                  70,4            69,6          69,5         68,9              68,5          67,2             -1,3             - 4,7   kg
 
Borde kanske tagit bort dammtussar o skit först haha

ingen 30 dagars idag!

Träning | 2012-10-18 | 20:46:46 Kommentera här! » 1 st

vaknade 05.00 idag och hade skola till kl 17.00, sen gick jag och pappa på en powerwalk som tog 1 h så känner mig totalt utmattad, behöver inte förklara mig men gör det ändå.
Jag vill sova, har ont i huvudet och tycker att jag inte behöver göra 30 dagar i sträck utan tillåta mig ta en paus när jag behöver det. Har ju som sagt en massa i skolan nu så var kanske inte bästa tillfället att börja. 

Träning & Mat 17/10 (30 days shred, dag 2)

Mat / Recept | 2012-10-17 | 20:55:14 Kommentera här! » 2 st

Hej på er!
Har precis avslutat dag 2 av 30 DS och jag sitter nu och återfår andningen, det gick mycket snabbare idag när man visste vad som kom next. Kände att jag bara ville i säng men kämpade ändå.
 
Maten
Frukost: 1 port fibergröt med russin och solrosfrön 1 dl mjölk samt ett knäckebröd med kalkon och keso
Mellanmål: 1 smoothie från sallads and smoothies (såg precis att det var 250 kalorier så det får jag ta och sluta med!
Lunch: kycklingsallad med isbergssallad, tomat, gurka, rödbetor och solrosfrön 
Middag: Lasagne, inte heller det nyttigaste men det är min favoritmat så kommer inte ge upp det.
Sen sa jag nej till kaka efteråt.
 
Inser att jag måste kolla över min kost lite till men det är ju inte helt förfärligt, tror jag får börja räkna kalorier igen då jag börjat tappa bort det lite. 
 
Jag hoppas att jag en dag kan lägga upp mina egna före och efter.

omg you guys!

Allmänt | 2012-10-17 | 08:20:02 Kommentera här! » 1 st

Vilken träningsvärk jag har efter igår haha. Har inte haft träningsvärk på jättelänge så känner mig helnöjd.
Har ont i armar, rygg, lår och rumpa! 
Vågar inte ens tänka på hur tufft det kommer bli senare idag när jag kör igång dag 2!
 
Nu ska jag strax ge mig av till Malmö för en föreläsning och sen gruppmöte så blir en ganska kort dag (hoppas jag) 
 

Träning 16/10 (30 days shred, dag 1)

Träning | 2012-10-16 | 19:09:36 Kommentera här! » 1 st

Hej på er!
Jag snackade ju igår om att jag skulle påbörja 30 dagars workout idag, så det gjorde jag. Hittade klippet Jillian Michaels 30 day shred på youtube (vet att en annan bloggare tipsade om det för en månad sedan men kommer inte ihåg vem det var och är för lat för att kolla upp de)
För att göra detta behövs: Något mjukare att ligga på (använder tältunderlag haha) och vikter, jag använde 1kg och tro mig att armarna skakade.

Level 1 ska man göra i 10 dagar och det är kondition och styrka kombinerat, det positiva är att man kan kolla på en person som visar hur man gör som nybörjare och en som visar den tuffare versionen. 
Till att börja med tyckte jag att det var lite lätt och skiftade mellan svårare och lättare men i slutet darrade armar och ben och magen ömmade. Svetten rann kanske inte i floder men de va ändå tufft. 
Tänk då på att detta var min dag 1, jag var tvungen att lägga lite mer tid på att kolla hur de gjortde så det blev lite hackigt.
 
Kommer jag fortsätta? Meningen är ju det, men samtidigt så vill jag variera mig så kanske hoppar över någon dag  eller kör dubbla träningspass någon dag. 
 
Ifall du testar detta så kommentera gärna så kan vi peppa varandra! 
 

syndat syndat!

Allmänt | 2012-10-16 | 16:37:51 Kommentera här! » 3 st

yes, har käkat panerad fisk med pommes o wienerbröd, dumt i know! Men samtidigt så tar jag det som en helgdag och skiter i att ta något lite "onyttigare" till helgen för detta var bra mycket onyttigare än salladen jag slängde ihop igår för att käka till lunch idag.
 
Anledningen till detta är för att jag kom hem tidigare idag så familjen åkte och shoppade så jag kunde byta mina skor som tyvärr gick sönder efter drygt en vecka. 
 
haha fina ögonbryn här ja! Så ser dem ut, behövde något bekvämare att gå i till o från skolan, hatar platta skor så länge det inte är ballerina så fick bli en riktig tjockklack som jag inte sliter upp i första taget! haha

Träning 15/10

Träning | 2012-10-15 | 19:43:22 Kommentera här! » 3 st

Har precis avslutat 10km på crosstrainern, snacka om att de gick trögt.. Imorgon påbörjar jag en 30dagars workout! Mer om de imorgon

Vad finns i min gymväska?!

Mitt liv! | 2012-10-15 | 18:00:58 Kommentera här! » 1 st

Här kommer videon som jag spelade in innan idag! Yes, jag snackar skånska men jag hoppas att ni ändå förstår. haha. Var första gången på länge jag spelade in en video så ursäkta om det var lite hackigt från och till!
 
 

Video håller på att ladda upp!

Allmänt | 2012-10-15 | 16:45:54 Kommentera här! » 0 st

Hejsan!
Just nu håller jag på att ladda upp en "vad finns i min gymväska" till youtube som jag kommer lägga upp här, vet inte hur lång tid det kommer ta men kör på ett träningspass medans jag väntar!
Hoppas ni kommer att gilla det!

Tiden flyger iväg

Allmänt | 2012-10-13 | 18:51:26 Kommentera här! » 0 st

Jag antar att ni förstår att jag sitter med plugg upp över öronen, det blir varken blogg inlägg eller någon träning. Till och med idag (lördag) har jag varit tvungen att åka in till skolan. Mår piss över att inte ha tid över och när jag väl har tid har jag ont i huvudet av allt tänkande. Men det borde lugna sig nästa vecka.
 
<3

Var är all träning?

Allmänt | 2012-10-09 | 18:58:01 Kommentera här! » 1 st

Ingen aning! har långa dagar så hinner inte med, urlöjlig anledning jag vet! Men på riktigt.
Jag har mått piss i flera veckor nu utöver sjukdom och det handlar om stress, bråk och annat skit.
Har ett projekt där vissa personer spyr galla över mig och det är bråk efter bråk och jag anser att jag inte gjort något fel, blir krismöte med lärarna imorgon vilket jag tycker är PINSAMT! Vill inte riktigt skriva ut vad som sagts och gjorts känns inte riktigt rätt (kan säga att de är sura över att jag sa att jag tyckte det blev för tajt med tid en dag senare än de hade velat) I alla fall, jag mår skit över detta! min kropp känns tung, mitt huvud gör ont och mitt humör går från ilska till sorg.
 
Jag borde gå på ett boxpass men har inte råd till nytt gymkort denna månaden så tyvärr.. haha fattigstudent.nu
 

Stor dag idag!

Allmänt | 2012-10-09 | 06:34:33 Kommentera här! » 0 st

Detta har ingenting med vikt att göra men känner ändå för att berätta det, ska på arbetsintervju idag! Har bara varit på två st innan (utan resultat) och en telefonintervju (med resultat) så kan inte hjälpa att bli lite nervös.
Jobbet är ett extra jobb vid sidan om mina studier, kan inte berätta så mycket för helt ärligt vet jag ingenting. Det går ut på att lägga upp text/bild på företagets hemsida.
Innan dess har jag skola 8 - 10 och möte med rapportgruppen, mötet är kl 15 så hinner inte åka hem innan så får sitta och uggla i skolan ett tag.
 
Hoppas ni får en underbar dag!
 

Mat och träning 8/10 2012

Mat / Recept | 2012-10-08 | 20:59:47 Kommentera här! » 1 st

Lägger upp ett snabbt inlägg innan jag ska gå och lägga mig (stor och viktig dag imorgon! Berättar mer senare..) så det får bli mat och träning.
 
Frukost: 1 skiva lingongrova. Halva med kalkon och andra med leverpastej toppad med paprika
Mellanmål: 1 äpple
Lunch: 1 skiva lingongrova, halva med biff andra halvan med ost.
Middag: Köttfärslimpa med 1/2 potatis, morötter, zuccini rödbetor i ugnen. pizza sallad samt blandsallad med tomat, gurka, sallad, paprika och fetaost
 
Träning: Idag tvingade jag mig iväg i morgon solen på 5 km powerwalk med lite jogg. Blåsten gjorde det svårare och nu gör mina ben ont. Men behövde det!
Dock har mina fötter börjat göra ont när jag går och springer, tror att fötterna blir felbelastade i skorna.. Får kolla upp det!
 
Bjuder tyvärr inte på en bild för nu börjar csi. 

Helt off..

Allmänt | 2012-10-07 | 20:50:18 Kommentera här! » 2 st

Jag är helt off när det gäller träning och denna helgen har jag både ätit naturgodis och kakor så det går åt helvete nu. Kroppen känns som bly och jag orkar verkligen inte! Får inte ge upp nu, har ju inte ens nått mina mål.
Vad gör ni när ni känner såhär? Varje dag ramlar det in mail om att ni kommenterar så jag blr ju påmind hela tiden så det handlar inte ens om att jag har glömt utan ren lathet. Lathet som gör ont i kroppen.
 

Helt off..

Allmänt | 2012-10-07 | 20:50:16 Kommentera här! » 1 st

Jag är helt off när det gäller träning och denna helgen har jag både ätit naturgodis och kakor så det går åt helvete nu. Kroppen känns som bly och jag orkar verkligen inte! Får inte ge upp nu, har ju inte ens nått mina mål.
Vad gör ni när ni känner såhär? Varje dag ramlar det in mail om att ni kommenterar så jag blr ju påmind hela tiden så det handlar inte ens om att jag har glömt utan ren lathet. Lathet som gör ont i kroppen.
 

Tjuvkikade

Allmänt | 2012-10-06 | 11:14:02 Kommentera här! » 1 st

Ställde mig på vågen idag o tjuvkikade, eftersom vågen visade så olika sist jag vägde mig så kunde jag inte låta bli! Kan säga att det ser bra ut! Så nu börjar -5 kg närma sig, frågan är om jag ska vänta till 65 kg eller -5 kg för att ge mig själv en present. Mamma vill köpa nya jeans till mig när jag är nere på 65 så borde kanske ta vid 5? Samtidigt är jag en fattig student så vet inte riktig vad jag hade kunnat ge mig själv.. Någonting vill jag ha som minne för va jag har gått igenom.. Har ni några tips? 
 
Just nu, väntar på att älsklingen ska komma hit så har gjort mig extra fin idag. 

BMI

Allmänt | 2012-10-04 | 09:25:40 Kommentera här! » 2 st

Jag blir irriterad! Jag väger 68,5 idag och jag anser inte att det är övervikt, men jo! Jag som är 162 ska väga 65,7 för att ligga på gränsen mellan normal och överviktig. Vet att man inte ska lita på bmi men jag kan inte låta bli att kolla upp det. Enligt vissa mått är jag 163 och då ska jag väga 66,5 för att vara normalviktig så vet inte vad jag ska gå efter.. Min gamla skolsköterska sa till mig när jag va liten att om man är 1,62 ska man väga 52..
Antagligen ska jag bara följa mitt hjärta och stanna där jag känner mig bekväm men det är ju svårt.
 
 
 

Mått/vikt 2

Vikt | 2012-10-04 | 07:07:43 Kommentera här! » 0 st

Skulle mäta mig igår men glömde bort det. Vägde mig dock och vågen visade +0,1 men idag när jag vägde mig i samband med att jag ska mäta så hade det gått ner igen så antar att det var vattenvikt eller något i den stilen.
Som ni vet så har jag varit /är sjuk från och till. Magen har gått över men nu är det halsen som bråkar så har inte vågat träna sen sist jag bloggade.
 
26/6 - 2012                                  5/9-2012        4/10            Resultat totalt
Överarm: 31 cm                            29 cm            27 cm            - 4 cm
Bröst: 97 cm                                 94 cm            91 cm            -6 cm
Midja: 81 cm                                 81 cm            74 cm            -7 cm
Kärlekshantag/höft: 100 cm          95 cm            90 cm           -10 cm
Överlår:64                                     61 cm            60 cm            -4 cm
Vader: 40 cm                                 39 cm            38 cm            -2 cm 
Mage: 95 cm                                 94 cm            86 cm             -9 cm
Rumpa: 104 cm                            103 cm         100 cm            - 4 cm
 
Vikt: 71,9 kg                                  70,4  kg        68,5 kg          -3,4 kg
 
Jag är faktiskt nöjd! Jag har inte tid att träna lika ofta som många andra bloggare och med tanke på att jag va sjuk sista veckorna så är jag faktiskt grymt glad! Jag fyller år 18 nov och hoppas på att jag är jobbat mig av 65an och är på väg mot 55an istället!
Är även glad över mina minus cm, har känt mig mindre men trott att de bara va som jag trodde men ändå 9cm på magen kan jag ju inte ignorera! 
 

Mat och träning 1/10 2012

Mat / Recept | 2012-10-01 | 20:01:20 Kommentera här! » 1 st

Mått lite hit och dit idag men är ändå nöjd med vad jag har gjort med tanke på hur jag mått. 
 
Frukost: Gröt med russin och mjölk samt 1/4 fullkornsfralla, delade den på mitten så halva med keso och andra halvan med leverpastej
 
Lunch: 1 1/2 skiva lingongrova, 1 med makrill och keso, 1/2 med leverpastej
 
Mellanmål 1: 10 vindruvor
 
Middag: Kött (rester så vet ej vad det var) med en tomat och en liten klick potatismos
Mellanmål 2: 2 st kex (18 kalorier/styck) och en matsked äppelkaka som mamma bakat.
 
Träning: 50 min powerwalk, 4,63 km och 281 kalorier.
10 min crosstrainer 66 kalorier, sen började magen ömma igen
 

Inspiration

Inspiration | 2012-10-01 | 10:57:45 Kommentera här! » 0 st

Jag finner inspiration lite överallt när det kommer till min träning och kost och känner för att dela med mig av de små godbitarna jag än så länge har hittat. Bli inte arga om er blogg inte är länkad för ärligt talat kan jag inga länkar utantill så jag går igenom de som nydligen kommenterat min blogg och läser dem, vissar har kanske inte kommenterat på ett tag men då har jag helt enkelt fastnat för dem och hittar dem ändå.

Tumblr:
Funeral for my fat (klicka på bild för länk)
A healthy new beginning (klicka på bildern för länk)
 
will get fit and toned
 
Bloggar: 
Den tuffa vägen tillbaka
skinnyjeans
en matmissbrukares kamp
 
 
 

En månad!

Allmänt | 2012-10-01 | 07:53:50 Kommentera här! » 1 st

Idag fyller min lilla blogg en månad! Känns som jag haft den ännu längre än så men icke! Blir inte så mycket uppdatering under dagens gång men imorgon blir det förhoppningsvis bättre!